четврток, 20 јули 2017  |  Вести денес: 47

Шест професии за луѓето што не сакаат да работат многу

Поврзани вести

Интелегентни сте, образовани, но не сакате животот да ви се сведе само на работа? Во тој случај овие професии се создадени за вас…

Постојат луѓе што едноставно не сакаат да работат, а принудното работење и стресот на работното место може да предизвикаат како психички, така и физички последици.

Ментално силните луѓе знаат како да управуваат со стресот. Еве неколку интересни професии за мрзеливи луѓе.

  1. Учител по англиски јазик во Кина

Инетерсот за изучување на англиски јазик во Кина е толки голем што стандардите за вработување не се многу строги. Голем број училишта се подготвени дури и да вработат некого без диплома, па и да лажат за нивните спецификации, само е важно да го говорат англискиот јазик како мајчин.

  1. Професионален странец

rabota-kancelarija-1

Оделото го чини човекот… Но, се секогаш на добар начин. Ако се наоѓате во Кина, би можеле да бидете платени за вашиот статус на странец. Некои конески компании се подготвени да платат 1.000 долари неделно за да носите работно одело и да се ракувате со кинеските стопанственици, додека другите ќе вработат странци за да присуствуваат на деловни настани и да се претставуваат како познати личности.

  1. Научник

Веројатно сметате…

Најчитани вести