понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 30

Шест необични работи кои влијаат на квалитетот на сексот: Бројот 9, годишното време, трилери и хорор филмови!

par-zima-1387876006-22644

Последни вести

Ако ви се случи премногу лош или неверојатно добар секс, немојте да си ги препришете заслугите на себе. Имено, постојат некои секојдневни раб оти кои влијаат на задоволството во сексот.

1. Хорори и трилери

Холандскиот научник, доктор Ерик Јансен, преку истражување заклучил дека негатвините емоции како страв и нервоза, предизвикуваат поголемо ниво на сексуално возбудување. Научникот тоа чувство кај испитаниците го предизвикал покажувајќи им хорори и трилери. Негативните емоции според одредени теории ја зголемуваат желбата за гушкање и барање заштита од партнерот.

„Многумина гледаат порно филмови или сакаат со секс да ги тргнат негативните емоции“, тврди Јансен.

ljubav-u-jesen-1412853395-49497

2. Финансиската состојба на партнерот

Истражувањето објавено во стручниот Дневник за психологија покажува дека колку е мажот побогат, тоа се се поголеми шансите нивната партнерка да доживее оргазам.

3. Годишно време

Хетеросексуалните мажи женското тело најмногу ги привлекува во зима. Научниците тоа го објаснуваат со фактот дека женското тело во зима е скриено по неколку слоја облека, па затоа желбата да се види е поголема.

par-u-krevetu-1403190152-39262

4. Бројот 9

Неодамнешни изтражувања покажале дека шансите да го изневерите партнерот се поголеми ако бројката на вашите години завршува на бројот 9, како на пример: 29, 39, 49…Причината за тоа е што при влегувањето во новата деценија повеќе размислувате за тоа колку сте задоволни од сите аспекти на животот.

5. Што по секс

Студијата објавена во Арихива на сексуалното однесување е направена на 335 лица. Се покажало дека партнерите кои повеќе време по сексот го поминуваат мазејќи се, се позадоволни од оние кои тоа го прават пократко или воопшто не го прават. Тоа се покажало дека е многу поважно од самиот сексуален чин, како и од предиграта и времетраењето на сексот.

par-u-krevetu-1412089023-48962

6. Физичка активност

Психолошкото истражување покажало дека физичката активност ја зголемува сексуалната возбуденот. Луѓето понекогаш погрешно пристапуваат, навидум случајно, со сексуалната привлечност кон тоа лице, наместо со својата физичка активност.

Затоа, совршениот секс би се случил по физичката активност и за време на гледање на некој хорор.

Најчитани вести