Македонија

Шестото бебе го родив дома, не стигнав во болница оти имав гости

Шестото бебе го родив дома, не стигнав во болница оти имав гости

Триесет и деветгодишна неготинчанка од селото Црвени Брегови, на Бадник шестото дете го родила сама дома. Родила здраво машко дете, се снаоѓала сама, а претходните пет деца ги родила во болница, пишува Дневник.

Родилката кажала дека непосредно пред породувањето имала гости и не очекувала дека ќе се породи, па немала време за да оди до болницата во Kавадарци, која е оддалечена од селото дваесетина километри. Имала лесно раѓање, детето, вели таа, самото излегло од утробата додека била во веце.

Повеќе на Дневник