Македонија,Крими хроника

Штипјанец купувал месо со фалсификувани пари

Штипјанец купувал месо со фалсификувани пари

Штипјанец доби кривична бидејќи пазарел со фалсификувани пари.

Тој на засега непознат начин дошол до повеќе фалсификувани банкноти во апоени од по 100 евра, а една од нив употребил како вистинска при купување производи од месарница во Штип.