Македонија,Крими хроника

Штипјанец пазарел со фалсификувани пари

Штипјанец пазарел со фалсификувани пари

Триесет и двегодишен штипјанец доби кривична пријава поради фалсификување пари.

Во јуни годинава тој пуштил во оптек во трафика во Штип фалсификувана банкнота во апоен од 500 денари, по што оштетениот го пријавил случајот во СВР Штип.