Македонија,Крими хроника

Штипјанец се обидел да силува поп

Триесет и деветгодишен штипјанец вчера во населбата Сењак се обидел да силува свештено лице.

Настанот се случил откако попот и клисарот заѕвонеле на  вратата за да направат претпразнично светење со вода, објавува локалната ТВ „Стар“.

Според телевизијата, штипјанецот кога отворил врата видно се возбудил, го вовлекол свештеното лице во куќата и со голема сексуална страст го нападнал.

Од поголеми проблеми свештеното лице било спасено благодарение на присебноста и мобилниот телефон. Повикана била полиција и пожарникари кои ја скршиле вратата и него го извадиле надвор. По ова, напаѓачот бил приведен, а потоа му била укажана и лекарска помош.

Од Брегалничката епархија не сакаат да го коментираат немилиот настан, но штипските полицајци го потврдуаваат случајот, дополнува во својата информација ТВ „Стар“.