Секс

Што мажите приметуваат кога за прв пат имате секс?

Што мажите приметуваат кога за прв пат имате секс?

Пред првиот секс со новиот партнер жените целосно се посветуваат на разубавување, утврдила новата студија за брендот за долна облека „Bluebella“, која е спроведена на 1.000 жени. Тие во просек трошат по шест часа за средување.

Цели шест часа размислуваат за тоа како ќе изгледаат совршено кога ќе ја соблечат облеката и им се препуштат на секс-игрите во кревет со новиот партнер. Но, што всушност мажите приметуваат на жената?

Според одговорите кои тие ги дале за „Men’s Health“, освен одговорот „Вау, какви гради!“, овие три се најчести:

devojka-u-seksi-vesu-1409601045-45972

Мажите нема да приметат доколку имате некое пораснато влакно на бикини зоната или ако кожата ви е малку сува, но она што сигурно ќе го приметат е вашиот став. Важно им е како се однесувате, односно дали знаете да се препуштите и уживате во сексот, да ја одржите самодовербата и бидете сигурни во себе кога сте пред нив целосно голи. Мажите едноставно го сакаат женското тело, не им е важно дали тоа има совршени пропорции, важно им е каква енергија им нудите и дали знаете да им договорите соодветно на секој бакнеж или допир.

seksi-devojka-u-vesu-1411758310-48624

По ставот, женските движења, според мажите, се втората работа која ја приметуваат за време на сексот. Ако веќе сте решиле да имате секс, опуштете се. Мажите сакаат кога жените ја преземаат иницијативата, нивните движења и тивките шепотења на уво со кои им кажувате што сакате. Пробајте различни пози, неговото тело ќе ви покаже кога нешто му се допаѓа, а кога не.

seksi-devojka-u-vesu-1412876800-49532

Меѓу одговорите на „Men’s Health“, очите се исто така дел од телото на кои мажите обрнуваат многу внимание за време на сексот. Очите се многу секси и само со еден поглед секој маж можете да го разоружате. Осудете се да го гледате право во очи за време на секс, ќе го обожува тоа.