сабота, 22 октомври 2016  |  Вести денес: 23

Штрајк во Брисел поради мерки за штедење во јавниот сектор

starjk

Последни вести

Штрајкот на работниците во јавниот сектор утрово речиси целосно го блокира сообраќајот во Брисел и неколку други белгиски градови, а училиштата и државните претпријатија се затворени.

Претставници на синдикатот, кои го организираа штрајкот поради намерата на белгиската Влада да воведе мерки за штедење во јавниот сектор, соопштија дека следниот месец ќе се одржи генерален штрајк доколку властите не се откажат од овие планови.

Авионскиот сообраќај засега не е погоден од штрајкот, но постои проблем со пристапот до аеродромите.

Најчитани вести