Свет

Шумски пожари уништија десетици домови во Оклахома

Шумски пожари уништија десетици домови во Оклахома

Десетици пожари беснеат во Оклахома и уништија десетици домови.

Огнената стихија досега уништила над 1.500 хектари шумска површина.

Поради силниот ветер огнот се шири со многу голема брзина.

Причина за шумските пожари се високите температури изминатите денови, кои биле над 32 степени Целзиусови.