Македонија

Швалерката на Агрон Буџаку јавно проговори за нивната љубов

Швалерката на Агрон Буџаку јавно проговори за нивната љубов

Мери Николова од иницијативата УДАР, попозната по тоа што јавно призна дека му е љубовница на македонскиот амбасадор во Франција, Агрон Буџаку, во емисијата „Во центар“ уште еднаш потврди дека нејзините односи со поранешниот министер за транспорт и врски се одлични и дека се во поголема љубов од кога и да е. Таа потенцира дека се бори за подобар живот на граѓаните и нивните права, а од друга страна јавно се прокламира како љубовница на висок функционер од редовите на ДУИ кој е оженет.

Николова во интервјуто не штедеше на пофалби упатени за Буџаку, за кој рече дека е човек со кој Македонија треба да биде горда. Таа додаде дека Буџаку повеќе е ценет во Европа, отколку тука. Исто така одговори дека има подобри односи со Агрон Буџаку, отколку што има самиот Социјалдемократски сојуз со ДУИ, што можеше да се види и од самите позитивни критики за некои од високите функционери од редовите на владејачката албанска партија.

Nikolova-Budjaku

Ефтов воошто не ги поштеди прашањата за нејзиниот приватен живот, за скапата гардероба и луксузните одмори. Ја запраша како се чуствува откако во јавноста беше позната како Чичолина, притоа давајќи и „комплимент“ дека со скапата гардероба и модните додатоци изгледа како накитена новогодишна елка.

Meri-Nikolova-5

Останува нејасно како таа во време на оваа „боксерска“ власт како што ја нарекува,  јавно се фали со чанти од брендови и лукзсузни одмори, притоа наметнувајќи се како поборник за создавање на средна класа во Македонија и тоа по пат на револуција.

Целата емисија „Во центар“ каде покрај професорот Јове Кекеновски гостуваше и Мери Николова можете да ја проследите овде.