Свет

Шведска: Патник хоспитализиран поради сомнеж за ебола

Шведска: Патник хоспитализиран поради сомнеж за ебола

Патник на аеродромот „Арланд“ во Стокхолм е примен во болница поради сомнеж дека е заразен од ебола.

Патникот е сместен во изолирано одделение на Каролинската универизтетска болница, каде ќе биде следена неговата состојба.