Свет

Си-Ен-Ен открива кој гласал за Трамп

Си-Ен-Ен открива кој гласал за Трамп

Според првите податоци, што се однесува за полот, 53 отсто мажи дале глас за Трамп, додека 54 отсто жени гласале за Клинтон.

Помладите гласачи мнозинство гласале за Клинтон, а постарите од 45 години воглавно за Трамп.

Си-Ен-Ен зеле предвид и материјална состојба на гласачите – Трамп добил гласови главно од оние кои имаат поголеми материјални примања.

Либералите гласале за Клинтон, конзервативците за Трамп.

– Говорите на Трамп за мигрантите и муслиманите зеле данок, па за него гласале воглавно белци, додека Клинтон приграбила симпатии на црнците и Хиспаноамериканците, наведува медиумот во извештај.