Македонија

Си го застрелал семејството со ловечка пушка

Си го застрелал семејството со ловечка пушка

Петкратно убиство во албанското село Сук.

Седумдесет и тригодишниот Бајрам Врапи со ловечка пушка ги убил своите двајца браќа, а сопругата и ќерката на едниот брат си го одзеле животот.

Како што пренесуваат  албанските медиуми,  масакрот што го направил Бајрам Врапи бил поврзан со неговото несогласување неговата внука Мируше да се вери со лице за кое тој не се согласувал.