Свет

Сигналите од црните кутии на исчезнатиот авион забрзано ослабнуваат

Сигналите од црните кутии на исчезнатиот авион забрзано ослабнуваат

Сигналите од Индискиот океан, како што се верува, на исчезнатиот малезиски авион МХ 370 „забрзано ослабнуваат“ и пронаоѓање на авионот во кој што има 239 патници и членови на екипажот ќе биде „огромна задача“, рекол австралискиот премиер, Тони Абот, пренесува британски „Би- Би-Си“.

Абот, кој е во посета на Кина, навел дека е убеден дека сигналите кои што ги забележале тимовите за потрага, се од црните кутии на авионот, кој што исчезна на осми март.

Но, ниту еден сигнал не е фатен во зоната на потрагата.

„Никој не би требало да ги потценуваат тешкотиите на задачата, која што и понатаму е пред нас“, рекол Абот.