Балкан

Силен ветер турнал тобоган во Сутоморе, повредени неколку деца

Силен ветер турнал тобоган во Сутоморе, повредени неколку деца

Силниот ветер, кој вчера дувал во Сутоморе, на црногорското приморје, предизвикал несреќа и турнал тобоган, кој се наоѓал на една од плажите таму. Според сведочењата на очевидците, од падот повредени биле пет деца, кои за среќа минале по полесни повреди.

– Дел имаа повреди на рацете, дел на нозете, а две деца беа на самиот тобоган во моментот кога се откачи – изјавил авторот на снимката.

– Тобоганот беше висок околу 10 метри. Ветрот го турна како да е пердув. Моето дете беше на врвот кога почна да паѓа. Пред малку се вративме од болница – изјавил еден од родителите.