Свет

Силен земјотрес го погоди Перу

Силен земјотрес го погоди Перу

Потресот оштетил куќи и сообраќајници во тој дел од државата.

Нема извештаи за жртви, ниту повредени.

Епицентарот бил на 45 километри северозападно од градот Хилујак на длабочина од 32 километри.