Балкан

Силно невреме ја зафати Будва

Силно невреме ја зафати Будва

Силно невреме ги зафати Петровац и Будва и предизвика поплави.

Надојдена вода течела низ Будва по силниот дожд кој го зафатил Црногорското приморје. Како што и било најавено, обилни врнежи од дожд на приморјето и во централниот дел на оваа Црна Гора, вчера ги погодиле граѓаните.

Во невремето најмногу биле погодени Петровац и Будва, каде што биле забележани големи поплави. Покрај дождовите, на одредени места дошло и до одрон на земјиштето.