Балкан

Силно невреме ја зафати Хрватска

Силно невреме ја зафати Хрватска

Поројните дождови предизвикаа поплави во повеќе делови на Хрватска.

Во северниот дел од земјата вчера биле регистрирани 2.500 грмежи за два часа, а во Вараждин врне пороен дод веќе 30 часа.

Во крајбрежната област на Далмација поради засилен ветер воведено е строго ограничување на брзината на автопатопт А1.