Македонија,Политика

Синот на Фрчкоски, застана на чело на СДММ Центар

Синот на Фрчкоски, застана на чело на СДММ Центар

Поставувањето на Јон Фрчковски, син на Љубомир Данаилов Фрчковски, за претседател на СДММ на Центар предизвика лавина незадоволство пред се’ кај симпатизери и членови на СДСМ, кои во овој чекор видоа продолжување на непотизмот и отпор кон зачленување и внесување на млади и прогресивни сили во партијата.

Веста дека Јон Фрчкоски е избран на функцијата ја пренесоа речиси сите медиуми блиски до СДСМ, вклучително и порталот Либертас, каде пак како новинар сработи естрата на Јон, Лени Фрчкоска, односно токму во порталот на Ацо Кабранов, кој е кумашин со Фрчкоски. Инаку, порталот Либертас е сопственост на Здружениеto на граѓани Про Либерти, основано од Кабранов и од Фрчковски.

zoran

Од толку чест што му направија на синот на Фрчкоски, дури и претседателот на партијата Зоран Заев лично присуствувал на именувањето, кој побрзал да му честита на Јон за новата функција. Според коментарите на социјалните мрежи, пренесувањето и наследувањето на функциите од татко на дете во СДСМ не престануваат.

Љубомир Фрчковски беше претседателски кандидат на СДСМ на последните претседателски избори, како и министер во повеќе ресори во владите на СДСМ.