понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 28

Синот на Верушевски фатен со видеа од малолетничка порнографија

Во домот на неговиот татко е извршен претрес, при што во неговиот лаптоп се откиени фотографии и видеозаписи со детска порнографија.

detska

Последни вести

Полицијата поднесе кривична пријва против 19 годишниот Горан Верушевки, син на екс директорот на ДБК, Зоран Верушевски, под сомнение дека произведувал и дистрибуирал детска порнографија.

Во домот на неговиот татко е извршен  претрес, при што во неговиот лаптоп се откиени фотографии и видеозаписи со детска порнографија.

По извршената анализа и вештачења установено е дека тој поседувал две видеа и 16 фотографии со содржина од детска порнографија.
Едно од видеата го добил на 14 ноевмри 2014 преку скајп од IP адреса регистрирана во Софија. Toј го користел „никот“ горан.верушевски, а видеото го примил од IP адреса регистриранa во Солун, каде што тој студирал.

Осомниченото лице, во моментов, не е достапен за полицијата

 

Најчитани вести