Свет

Сирија ќе се бори против тероризмот заедно со опозицијата

Сирија ќе се бори против тероризмот заедно со опозицијата

Сирија изрази подготвеност да се бори против тероризмот заедно со опозицијата, пренесе „ИТАР-ТАСС“.

„Ние сме подготвени за соработка со опозицијата за постигнување на целите на спротивставување на тероризмот врз основа на Декларацијата усвоена на средбата на Г8, и соодветните резолуции на Советот за безбедност на Обединетите Нации“, истакнал министерот за надворешни работи на Сирија Валид Муалем, кој е во посета на Москва.