Свет

Сирија: Во Хатаб четиринаесет мртви

Сирија: Во Хатаб четиринаесет мртви

Најмалку 14 лица, меѓу кои седум жени денска се убиени во селото Хатаб во провинцијата во централниот дел на Сирија, пренесоа медиумите.

„Терористичката наоружаната група влегла во Хатаб и направила маскр убивајќи 14 мештани“, јавила државната телевизија која бунтовниците ги нарекува терористи.

Опозиционата опсерваторија за човекови права соопштила дека во тој напад се убиени седум жени и седум мажи.

Повеќе од 162.00 луѓе загинале од почетокот наконфликтот во Сирија во март 2011 година.