Свет

Сириската опозиција бара прекин на руските воздушни напади

Сириската опозиција бара прекин на руските воздушни напади
Сириската опозиција бара прекин на руските воздушни напади

Русија треба веднаш да ги прекине воздушните напади во Сирија, како предуслов за продолжување на преговорите меѓу опозицијата и централната влада во Дамаск, изјави денеска членот на перговарачката делегација на сириската опозиција.

– Руската воздушна операција ја комплицира состојбата, изјави Монзер Махус, член на Високата преговарачка комисија на сириската опозиција.

– Ако продолжат нападите тешко е да се замисли како би можел да продолжи преговарачиот процес, наведе Махус.