Магазин

Сите им завидуваат на интелегенцијата: Ова се трите најпаметни знаци во Зодијакот

Сите им завидуваат на интелегенцијата: Ова се трите најпаметни знаци во Зодијакот

Често за нечиј успех во животот е поодговорна емотивната интелегенција од самиот коефициент на интелегенцијата што се мери на тестирањата, но со оглед на измерената интелегенција, ова се трите најпаметни знаци во Зодијакот.

Водолија

Припадниците на овој знак се екстремно интелегентни, што објаснува зошто меѓу нив има голем број прославени генијалци. Одлично поминуваат на тестовите  за интелегенција, имаат талент за поинаков и оригинален пристап кон проблемите и голема можност за концентрација. Колку се поинтелегентни, толку се посклони и на емотивна нестабилност.

Близнаци

Припадниците на овој знак се мошне бистри, а наспроти другите знаци се одликуваат и со брзина на размислувањето, како и бистрината со која доаѓаат до решенија на проблемите без претерана мака. Имаат одлична способност за учење и совладување на нови работи, но тоа им користи само ако се способни да се посветат на нешто.

Јарец

Припадниците на овој знак поседуваат т.н. практична интелегенција што ги тера да прават што е можно повеќе во се’, па така и во знаењето. Имаат завидна меморија што им овозможува да ги помнат и најбаналните нешта што ним секогаш им користат, а одлично го применуваат стекнатото знаење и никогаш не го забораваат она што еднаш го совладале.