четврток, 20 октомври 2016  |  Вести денес: 52

Скандал: Српски министри извадиле од базен деца со инвалидитет за да можат да се бањаат

bratislav-gasic-dragan-sutanovac-boris-tadic-prvoslav-davinic-zoran-stankovi-1419370115-601542

Последни вести

Модерниот спортски центар на Воената академија во Белград со години има и свои ВИП членови, поради кои за одредени содржини, како што е користењето на базенот, им е скратен на останатите корисници, дознава српски Курир, пренесува НетПрес.

Поради оваа арогнација, на децата со посебни потреби, кои меѓу другите го користат овој базен скратено им е пливањето, бидејќи во еден нивен термин „влетале“ важни државни функционери.

Министерот за одбрана, Братислав Гашиќ, ги потврди сознанијата на Курир, со образложение дека се укинати ВИП влезниците за базен на Воената кадемија на основа која неговите претходници и поедини генерали рекетирале под специјални услови.

Најчитани вести