среда, 26 октомври 2016  |  Вести денес: 48

Склучување договори со 134 млади земјоделци

zemjodelie-obrabotka-trakto2

Поврзани вести

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој ќе склучи договори со 134 млади лица кои сакаат да почнат земјоделска дејност.

Договорите чие склучување е во тек, се со вкупна вредност од 75 милиони денари.

Како што соопшти Агенцијата, на годинашниот прв јавен повик од Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој кој траеше од 28 февруари до 31 март 2015, за мерката 112 – Помош на млади земјоделци за почнување со земјоделска дејност беа доставени 198 барања.

Најчитани вести