Македонија,Крими хроника

Скопјанец доби кривична за измама

Скопјанец доби кривична за измама

Дваесет и тригодишен скопјанец доби кривична за измама поради сомнение дека сторил кривично дело „измама“.

Станува збор за дваесет и тригодишниот М.Б. од Скопје. Кривична пријава е поднесена и против правното лице „Бјути-И.Д.“ ДООЕЛ Скопје за сторено кривично дело „оштетување или повластување на доверители“.

Пријавениот во јуни минатата година заедно со уште едно лице го довеле во заблуда управителот на правното лице „Ивани“ ДООЕЛ Струмица за  да му испорача стока во вредност од 387.871 денари, иако знаел дека неговата фирма во моментот била со блокирана сметка.

 

Имено, во Македонија кривичното дело имама не е редок случај. Изминатиов период се забележани низа случаи.