Македонија,Крими хроника

Скопјанец превезувал Авганистанци и Сиријци

Скопјанец превезувал Авганистанци и Сиријци

Синоќа во 23,00 часот на автопатот Гевгелија-Скопје, во близина на с.Мрзенци, кај м.в.„Подвозник Мрзенци“, од страна на УПС од ПС за ГН и ГП„Богородица“ откриено е ТМВ„Мерцедес“ со скопски регистерски ознаки, управувано од К.М.(1976) од Кавадарци, во кое биле затекнати 8 лица од кои 5 државјани на Авганистан и 3 државјани на Сирија. К.М. е приведен и предаден на УПС од ПС-Гевгелија за понатамошна постапка, додека странските државјани во текот на 25.01.2015 година ќе бидат предадени во Прифатниот центар за странци-Скопје.