Македонија,Крими хроника

Скопјани нападнати со шипки, имало и петгодишно дете

Ч.Л.(44)  и И.Л.(30) вчера биле нападнати на спортско игралиште на булеварот „Србија“ откако  играле фудбал заедно со децата на Ч.Л., С.Л.(19) и пет годишно дете.

Одејќи накај дома, биле нападнати од страна на група непознати лица, кои  во рацете носеле дрвени предмети и шипки. Оштетените кога се упатиле кон нивните возила истите биле оштетени од страна на непознатите лица.

По извршен преглед на лицата констатирани им се телесни повреди. Се работи на целосно расчистување на случајот.