Македонија,Крими хроника

Скопјанка доби кривична за лажна пријава

Скопјанка доби кривична за лажна пријава
Стружанец доби кривична за убиство во обид

Скопјанка доби кривична пријава бидејќи лажно пријавил кражба.

Таа лажно пријавила тешка кражба од плац сопственост на претпријатието „Пуре Фруит“ ДООЕЛ Скопје,  извршена во временскиот период од март до 07.јули годинава,   при што бил  одземен монтажен пластеник Гама во вредност од околу 1.226.000 денари.