Спорт

Скопје домаќин на турнир во хокеј на мраз

Скопје домаќин на турнир во хокеј на мраз

Ослободувањето на Скопје и оваа година ќе биде прославено со спортски активности, кои веќе традиционално се одржуваат во СЦ „Борис Трајковски“.

Под покровителство на центарот, заедно со помагателството од Град Скопје и Општина Карпош, СЦ „Борис Трајковски“, Хокеарска федерација на Македонија и Хокеарски клуб Металург Скопје ќе биде домаќин на традиционалниот меѓународен турнир во хокеј на мраз.

Во сабота 15-ти ноемрви 2014 со почеток во 09:00 часот се игра првото полуфинале помеѓу ХК Спартак Суботица од Србија и ХК Црвена Ѕвезда Софија од Бугарија.

Истиот ден од 11:00 часот домаќинот ХК Металург Скопје ќе се соочи во второто полуфинале со ХК Ираклис Солун од Грција.
Финалето е во недела со почеток од 11:00 часот, а малото финале за трето место од 09:00 часот.