Македонија

Скопје се гуши во магла, во Тетово најзагадено

Скопје се гуши во магла, во Тетово најзагадено

Загаденоста на воздухот изутринава во Скопје е на високо ниво, покажува веб-порталот за квалитетот на воздухот на Министерството за животна средина.

vozduhhh

Воздухот е најзагаден во Тетово, каде има многу високо загадување. По Тетово следат Скопје, Велес и Куманово.