Македонија

„Скопје се сака на точак“ порачаа дечињата од детската градинка „Детска радост“

„Скопје се сака на точак“ порачаа дечињата од детската градинка „Детска радост“
„Скопје се сака на точак“ порачаа дечињата од детската градинка „Детска радост“
„Скопје се сака на точак“ порачаа денеска дечињата од детската  градинка „Детска радост“-Скопје по повод Денот на планетата Земја.

Традиционално по дваесетти пат во населба Железара се одржа велосипедска трка во која учество зедоа дечињата од две до шест години од градинка.

zelezara.jpg-700
Малите велосипедисти покажаа дека љубовта кон планетата Земја и нејзиното зачувување се всадува од мали нозе.

zelezara 1

Сите дечиња беа победници и како награда добија медали и диплома. На радоста и немаше крај.

zelezara 3

jana

marina

rrrrrrrrrr.jpg-700