недела, 23 јули 2017  |  Вести денес: 41

„СКОПЈЕ СЕ СМЕЕ“- дневна и ноќна забава утре на скопскиот плоштад

maskembal-plostad-06-650x431-640x424

Последни вести

Детскиот културен центар „Карпош“ и Град Скопје, утре во 11 часот на Плоштад Македонија, за сите училишта, градинки и деца на град Скопје, традиционално ја организираат Манифестацијата „Априлијада“-Скопје се смее.

На плоштадот ќе биде присутен и градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски.

Во дневниот дел од забавата со маски, ќе  учествуваат многу кловнови, ќе има балони, песнички, игри, забава со секцијата за модерен балет и фолклорната секција на ДКЦ “КАРПОШ“, децата од Златно славејче и танцови групи од основните училишта од Скопје и од околината.

Ноќната забава ќе почне во 21 часот, на Плоштад Македонија ќе настапат: Пиреја –Етно бенд, Коста Костовски, Кристина Арнаудова,Сашо Гигов –Гиш, Александар Тарабунов, Лаура Крлиу, Биљана Дабеска, Групата – THE NOISE MAKERS, маскирани посетители ќе продефилираат на сцената, ќе има и други изненадувања, да не откриваме се, а за крај Диџеј.

Најчитани вести