Македонија,Крими хроника

Скопски бизнисмен уапсен во Кукуш со голема сума непријавени пари

Скопски  бизнисмен уапсен во Кукуш со голема сума непријавени пари

Грчката полиција, во Кукуш открила десетина илјади евра, непријавени пари кај 46 -годишен државјанин на Македонија, чиј идентитет се’ уште не се открива. Единствено што е познато е дека се работи за бизнисмен од Скопје, кај кого се најдени и фалсификувани сметки за купена роба во Грција.

Приведениот македонски бизнисмен изјавил дека тргнал кон Солун да купи производи кои ги нема во земјава.

Кај него е пронајдена голема сума на девизи, а истражителите се сомневаат дека тој сакал да прикаже во Скопје дека потрошил многу пари во Грција, а за тоа да добие повраток на средства од државата.

Јавниот обвинител на Кукуш му одредил притвор, а парите се запленети.