вторник, 25 октомври 2016  |  Вести денес: 48

Скоро 67 отсто од произведената струја во октомври е од домашни извори

struja2-630x289

Последни вести

Во Македонија во октомври годинава вкупно биле потрошени 677.413 мегават часови електрична енергија, 7,213 милијарди нормални метри кубни природен гас, 522.040 тони јаглен и 83.138 тони нафтени продукти.

Според податоците на Државниот завод за статистика, 66,5 отсто од потрошената електрична енергија е од домашно производство, а 96,2 процента од вкупната потрошувачка на јаглени се употребени за производство на струја.

Најчитани вести