сабота, 22 октомври 2016  |  Вести денес: 19

Сладок пелин – го убива ракот за 16 часа!

Со сладок пелин може да се излекуваат 98 отсто од клетките на ракот

sladok pelin

Последни вести

Научниците тврдат дека билката сладок пелин ги убива канцерогените клетки за 16 часа.

Истражувањата покажале дека овој со сладок пелин може да се излекуваат 98 отсто од клетките на ракот.

Во комбинација со железо го убива ракот

Ако се користи само билката истата предизвикува 28 процентно намалување на клетките на ракот на градите, но во комбинација со железо таа речиси целосно го убива ракот.

– Нашите резултати докажуваат дека артемисининовото спречување на “E2F1″ транскриптивниот фактор посредува во уништувањето на клеточниот круг на клетките на ракот на градите и претставува критичен пат преку кој артемисининот го контролира растот на репродуктивните клетки на ракот, се вели во во заклучокот на истражувањата спроведени во лабораториите за рак на Универзитетот во Калифорнија.

Порано артемисининот се користел како моќно средство против маларијата, но сега е докажано дека е ефикасен лек против ракот – канцерогените клетки доживуваат апоптоза или сопствено уништување.

Најчитани вести