Магазин

Сладолед што ја менува бојата додека се топи

Сладолед што ја менува бојата додека се топи

Името на магичниот сладолед што менува боја е Хамелеон. Сладоледот е направен од природни состојки како јагоди, како, бадеми, банани, `фстаци, ванила и карамела, а вкусот му е сличен на тути-фрути. Овој сладолед за кратко време станал вистински хит во Шпанија, а неговиот автор се надева дека ќе го прошири својот производ и надвор од земјата.

Сладоледот што менува боја кога се топи е дело на шпанскиот физичар Мануел Линарес, кој денес работи како слатка, а ги искористил своите знаења од науката за убава практична примена.

сладолед