Магазин

Славниот актер призна кои му биле најголемите пороци

Славниот актер призна кои му биле најголемите пороци

Славниот актер призна кои му биле најголемите пороци. Двојниот добитник на Оскар, сер Мајкл Кејн призна дека дневно пиел по шише вотка, а дека од порокот успеал да се спаси благодарение на неговата сопруга Шакира.

Во младоста не водев сметка за себе. Пиев по литро вотка дневно и пушев по неколку кутии цигари, рече актерот и нагласи дека таквиот начин на живот се должел на преголемиот стрес.

majkl-kejn-2

 

Не бев несреќен. Повеќе ме уништи стресот. „Ќе ја прифатам ли новата улога?“ или „Како да ја одглумам?“. Ова беа само некои од прашањата што ме исцрпуваа и предизвикуваа стрес. Кога ја запознав Шакира, таа едноставно ме смири, рече актерот и додаде дека неговата сопруга му е десна рака, личноста со која апсолутно дели се дека без неа сигурно не би бил таму каде што е сега.

Таа никогаш не ми рече дека морам да престанам да пијам, но откако ја запознав, посакав да останам трезен, заклучи Кејн.