сабота, 29 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Следниот петок е неработен за православните верници

28 август 2015 година (петок), Успение на Пресвета Богородица (Голема Богородица) е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед

makedonsko-zname-540x360

Последни вести

28 август 2015 година (петок), Успение на Пресвета Богородица (Голема Богородица) е неработен ден за  граѓаните од православна вероисповед

28 август 2015 година (петок), Успение на Пресвета Богородица (Голема Богородица) е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед

Министерството за труд и социјална политика соопши дека, согласно со Законот за празниците на Република Македонија (“Службен  весник на РМ”, бр.21/98 и 18/07), 28 август 2015 година (петок), Успение на Пресвета Богородица (Голема Богородица) е неработен ден за  граѓаните од православна вероисповед во Република Македонија.

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на граѓаните од православна вероисповед во Република Македонија им ја честита Голема Богородица

Најчитани вести