Македонија

Следува продолжен викенд, понеделник неработен ден

Следува продолжен викенд, понеделник неработен ден

Следува продолжен викенд. Понеделник е неработен ден.

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на Република 11- октомври 2015 година (недела), Денот на народното востание, односно 12 –ти октомври (понеделник) е неработен ден за сите граѓани на Република Македонија.

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика им го честита Денот на народното востание на граѓаните на Република Македонија.