Македонија

Следува уште еден продолжен викенд, кои денови се неработни ова лето

Следува уште еден продолжен викенд, кои денови се неработни ова лето
Македонија денеска го слави Илинден

Само три дена се работни неделава. По минатиот продолжен викенд, следува уште еден. Во петок е Духовден, петок пред Духови.

Во текот на летото има само уште два неработни денови. Согласно со Законот за празниците на Република Македонија (Сл.весник на РМ број 21/98 и 18/07) во 2015 година неработни денови за сите граѓани на РМ се:

  • 17 јули (петок), Рамазан Бајрам, првиот ден на Рамазан Бајрам
    • 02 август (недела), Ден на Републиката, односно 3 август (понеделник) е неработен ден