Македонија

Слободни 6.016 работни места во вториот квартал

Слободни 6.016 работни места во вториот квартал

Во Македонија во вториот квартал годинава имало 6.016 слободни работни места, објави денеска Државниот завод за статистика.

Најголем број слободни работни места, 1.629, има во групата занимања ракувачи и составувачи на машини и постројки.

Вардарскиот регион има највисока стапка на слободни работни места, која изнесува 2.06 проценти.

Деловните субјекти со број на вработени од 3 до 9 имаат највисока стапка на слободни работни места од 1,73 проценти