Балкан

Словенија разгледува можност за заострување на мерките за гранична контрола

Словенија разгледува можност за заострување на мерките за гранична контрола

Владата во Словенија одржа седница на која беше предвидена можноста за заострување на мерките за гранична контрола поради приливот на бегалци.

Овие мерки словенската влада е подготвена да ги примени доколку состојбата со бранот бегалци се влоши, изјави министерката за внатрешни работи Весна Ѓеркеш Жнидар, додавајќи дека во моментов тоа не е случај.

Словенија разгледува можност за заострување на мерките за гранична контрола
Словенија разгледува можност за заострување на мерките за гранична контрола

Таа…