Македонија

СМС порака пресудна за хоророт во Волково – ова биле последните зборови на убиените

СМС порака пресудна за хоророт во Волково – ова биле последните зборови на убиените

Како што пишува Дневник, неофицијално, причина за двојното убиство и самоубиство е СМС порака која ја добил од својата љубовница, ќерката на Снежана, во која му напишала: „Прави што сакаш. Имаш жена и деца, мене оставиме на мира“, по што Дончо отишол во куќата на нејзините мајка и баба и со пушка ги убил двете жени, а потоа се самоубил.

Соседите раскажуваат дека не можејќи да го поднесе фактот дека младата девојка заминала и дека нивната љубовна врска е завршена, Дончо постојано им се заканувал, вербално ги напаѓал, ги навредувал, а потоа завчера и навистина посегнал по нивниот живот.

Дента кога се случило убиството, Дончо излегол од куќата по што Снежана во 19.25 часот се јавила на 192 за да пријави дека соседот им се заканува дека ќе ги убие неа и нејзината мајка, а додека зборувала со полицијата, Дончо повторно се вратил во куќата но вооружен со пушка. Тогаш се слушнало силно тропање и кршење на стакло, а потоа и пискотници, по што линијата се прекинала. Дончо влегол во куќата и ја застрелал Снежана во главата, а нејзината мајка Елена ја застрелал во градниот кош. Двете жени починале веднаш. Откако ги убил, вооружениот маж излегол во дворот, застанал покрај скалите од куќата и си пукал во брадата.

Како што пишува Дневник, Дончо бил вработен во МВР. Порано бил полицаец во една од специјалните единици, а оттаму бил прераспределен да работи како магационер во Одделот за општи и заеднички работи во МВР. Тој бил женет и татко на две деца. Важел за агресивен човек кој знаел да пука во воздух на веселби.

Според полицијата, во точно 19.20 часот почнал вооружениот поход на убиецот чија куќа е веднаш под куќата на убиените Снежана и Елена, односно ги дели само ограда, на улицата 103, кај плоштадот на главната улица во селото. Тој добил СМС од љубовницата да ја остави на мира по што тој збеснал и почнал да вика како можеле да ја пуштат да рбаоти на брод.

– „Веројатно го изгубил разумот, оти кога се слушнале пукотниците, еден од соседите му префрлил: „Што правиш?, а тој му рекол да бега оти и него ќе го убие“, раскажуваат во Волково сведоци за Дневник.

Мобилните ќе ја расветлат причината за убиствата.