Македонија

Снег на Попова Шапка и Маврово

Снег на Попова Шапка и Маврово

На Попова Шапка од утрово вее снег со зголемен интензитет. Интензивни врнежи на снег има и во Маврово.

Врнежи со послаб интензитет иима на планинските превои. Снег вее и на Стража, Буково и Плетвар.