Балкан

Снег во Југоисточна Турција

Снег во Југоисточна Турција

Снежна покривка од 20 сантиметри се формира во градот Јуксекова, Југоисточна Турција, јавија турски медиуми.

Во изминатите денови таму преовладуваше дождливо време, но со падот на температурата на воздухот дождот премина во интензивен снег.

Лошото време создаде потешкотии во сообраќајот. Затворени се и движењата за патиштата, кои водат кон 50 села во округот Хаккјари.