недела, 23 јули 2017  |  Вести денес: 34

Снимен нападот врз македонските навивачи (ВИДЕО)

Фрлањето предмети беше проследено и со скандирања УЧК.

snimeno-napad-mkd-alb-640x337

Последни вести

Штом беа истакнати македонските знамиња, радикалната навивачка група од Косово, позната како „Плисат“почна да довикува кон делот каде беа сместени македонските навивачи, а за кратко време почнаа да фрлаат и со пиротехничките средства.

Фрлањето предмети беше проследено и со скандирања УЧК.

Инцидентот се случи на почетокот од натпреварот Албанија и Македонија, кога групата македонски навивачи на оградата од стадионот ги истакна македонските национални обележја, како и сонцето од Кутлеш.

Албанската полиција побара од македонските навивачи да ги повлечат знамињата. Големата физичка разделеност меѓу трибините не дозволи поголем инцидент.

Најчитани вести