Македонија

СНИМКИ СО ДРОН: Санацијата на терен добро напредува, расчистени и најпогодените улици во Стајковци

СНИМКИ СО ДРОН: Санацијата на терен добро напредува, расчистени и најпогодените улици во Стајковци

Шести ден по поплавите, екипата на ТВ Нова останува на терен да ја следи состојбата.

Од денешните снимки со дрон може да се види дека механизацијата и утрово е излезена на улиците за да ги санира штетите, а исто така воочливо е дека голем дека од улиците и домовите во селото се исчистени од водата и калта.

Погледнете како изгледа Стајковци по смртоносното невреме што зафати делови од скопско.