Свет

Сноуден: САД нема да застане со Немцов

Сноуден: САД нема да застане со Немцов

Убиството на либералниот опозиционер Борис Немцов е обид да се направи „Мајдан“ во Русија.

Ова го напишал поранешниот соработник на американските тајни служби Едвард Сноуден на еден од профилите на социјалните мрежи.

-Почнаа да ги отстрануваат оние што ги хранеа долги години. Не им се потребни оние што не можат да ги исполнат нивните планови, а ги знаат нивните тајни. Стејт департментот нема да сопре на Немцов, ќе оди понатаму, напишал Сноуден.

Индикативно е тоа што САД буквално неколку минути по убиството на Немцов реагираа на злосторството.